Nettbestilling

Bestill kalibrering
Bestilling av kalibrering Bestilling av service

Etter at du har bestilt kalibrering eller service kan du komme innom oss eller sende oss instrumentet(ene). Alt du behøver å gjøre er å merke sendingen med ordrenummeret ditt.

Vår adresse er:
Hausmanns gate 6
0186 OSLO

Petter Grimstad
Kalibreringsingeniør

Trykk, Gass, Service 
Mobil: 93 22 52 46
E-post: Petter.Grimstad@maxsievert.no

 

Solbjørg Lätt Furholt
Kalibreringsingeniør

Temperatur, Fukt, Lufthastighet
Mobil: 48 15 73 58
E-post: Solbjorg.Furholt@maxsievert.no

Spørsmål og svar om kalibrering

Her får du svar på de vanligste spørsmålene våre kalibreringskunder stiller

pr. dags dato utfører vi:

 • temperaturkalibrering (-80 til +660 C) (Akkreditert og Sporbar)
 • fuktkalibrering (11-90) %RH (Sporbar)
 • trykkalibrering (0-50 bar) (Sporbar)
 • lufthastighetskalibrering (0,5/2/5/10/15/20 m/s) (Sportbar)
 • gasskalibrering (O2, CO, NO, NO2, SO2, HCH, CO2) (Sporbar)

 

Nyttig informasjon:

 • Vi tilbyr feltkalibrering der vi kommer til kunden for å kalibrere instrumentet på stedet. I forbindelse med feltkalibrering kommer transport/reisekostnader i tillegg!

  Les mer om feltkalibrering her

 

 • Vi tilbyr ekspresskalibrering der du kan forvente å få instrumentet kalibrert 1-2 dager etter mottakelse av instrumentet. Pristillegg på 50% tilkommer. For bestilling av ekspresskalibrering huker du av den nederste boksen i bestillingsskjemaet

  Bestill kalibrering her

 

En akkreditert kalibrering utføres med en metode som er godkjent av norsk akkreditering. En sporbar kalibrering utføres med lignende kvalitetskrav, med en sporbar referanse som sammenligningsmål, men metoden som brukes er ikke godkjent av Norsk akkreditering og er et billigere alternativ.

Prisen på kalibreringen varierer ut ifra målepunker og type kalibrering. Prislisten kan du finne under!

Prisliste

 

 

 

 • Det avhenger. Ofte er det lover og myndigheter som krever at instrumenter og sensorer skal kalibreres, men kravene kan også komme fra egen virksomhet eller kunder.
 • For å finne ut hvilke retningslinjer som gjelder innenfor ditt spesifikke fagområde, kan det være nyttig å ta kontakt med bransjeorganisasjonen din. Bedrifter i matindustrien kan besøke nettsiden til Mattilsynet og navigere til «Bransjeretningslinjer». Der finner du nedlastbare dokumenter som gir informasjon om gjeldende retningslinjer for en rekke virksomheter, fra bakerier til bryggerier.

Det er bestilleren som har ansvaret for å velge kalibreringspunkter. Du må derfor selv identifisere hvilke punkter innenfor måleområdet som skal kontrolleres. Hvis du kun ønsker å bekrefte at biffen har en kjernetemperatur på +63 °C, er det tilstrekkelig å kontrollere det ene punktet. Men hvis et termometer eksempelvis skal brukes i et område fra -18 °C til +120 °C, må du velge flere målepunkter hvor det er spesielt viktig at måleresultatene er nøyaktige. Hvis du likevel har vanskeligheter med å velge punkter, finnes det et standardbevis og -sertifikater med et utvalg vanlige målepunkter.

Det vanligste er å kalibrere måleinstrumentene en gang i året. Imidlertid kan instrumenter som brukes hyppig og i krevende miljøer, trenge å kalibreres oftere.