5 grunner til ikke å bruke en billig termometer

Som noen i restaurant-, cateringbransjen eller nærinsmiddelindustrien vil vite, er at mattermometeret daglig verktøy du kan ikke gå uten. Enten det er for å kontrollere temperaturen i kjøtt, fjærfe eller eggprodukter, et termometer er den eneste sikre måten å kontrollere både sikkerhet og at maten er tilberedt til ønsket smak (dvs. rå, middels rå, middels stekt, godt stekt osv).

Fra et sikkerhetsperspektiv så må disse type matvarer tilberedes til et minimum av innvendig temperatur for å fjerne eventuelle skadelige bakterier. Et mattermometer er også nødvendig å kontrollere at forberedt mat holdes på riktig temperatur før de blir servert. 

Siden et mattermometer er et så viktig redskap i matlaging, er et fullt fungerende pålitelig termometer tilgjengelig til enhver tid vesentlig. Det finnes en rekke faktorer som skiller en høy kvalitetstermometer fra billige motstykker. Nedenfor skisserer vi de 5 viktige grunner til at du ikke bør bli fristet av lav pris.

5 grunner til at du ikke bør bruke billige termometre

  1. Mangler robusthet – billige modeller er spinkle og ikke nok robuste for daglig bruk hvilket forlater deg uten kontrol av temperaturen hvilket setter deg og dine kunder i fare.
  2. Ikke nøyaktig – ved bruk av et billig termometer kan du ikke være sikker på at du selv får riktige måleresultater. Målenøyaktighet kan være kritisk.
  3. Ikke brukervennlig – noe alle som har brukt en lav kvalitet termometer vil ha kjennskap til kan de være frustrerende å bruke og ikke tilby mye i form av brukervennlighet som for eksempel en dårlig skjerm som gjør vanskelig å se måleresultater.
  4. Lav funksjonalitet – en billig termometer vil bare tilby svært grunnleggende funksjonener, mens topp kvalitet termometre kan tilby mer enn en målefunksjon, for eksempel infrarød måling samt en penetrasjon-/innstikksføler for kjernetemperatur.
  5. Dyrere på lang sikt – hvis du må bytte ut termometer jevnlig på grunn av det ikke er robust nok eller bli våt, kan det være fornuftig å kjøpe en robust vanntett termometer som kan vare 3 til 4 ganger lengre.

Bare ved å bruke en topp kvalitet termometer  kan du garantere både nøyaktighet og lang levetid

Vi håper de ovennevnte grunner hjelpe deg å forstå viktigheten av en kvalitets termometer ved tilberedelse av mat. Og som med så mange andre ting i livet, i hovedsak du får det du betaler for!

Om vår mattrygghet

Vi tilbyr et bredt spekter av måleinstrumenter og utstyr for næringsmiddeltrygghet som vil hjelpe deg å oppfylle dine HACCP-krav og gi deg den tryggheten du har krav på i henhold matvaretrygghet. Våre instrumenter omfatter temperaturovervåkingssystemer, dataloggere, termometre, matoljetestere, termokameraer, PH-meter og mye mer.

Innstikkstermometre
Enkel kontroll av kjernetemperatur